KOLIČINA: Za 6 tanjira, 1,5 l vode, goveđa kost, mrkva, peršun, 1/2 glavice luka, malo bibera u zrnu, so, 1 jaje, 60 gr. putera, 2 kašike mlijeka, 3 kašike grisa, 2 kašike brašna.
PRIPREMA: Raskuhati u vodi kost, mrkvu peršun (korijen), krišku pečenog luka na plati, biber, so. Kada se iskuha, procijediti kroz cijedilo. Umutiti jaje, puter i mlijeko. U to dodati gris, brašno i sitno isjeckane grančice peršunovog lišća. Sve dobro izmiješati. Od te mase malom kašikom oblikovati noklice i stavljati ih u kipuć, vec gore napravljenu vodu. Kuhati 15 minuta.
PRIPREMA: Raskuhati u vodi kost, mrkvu peršun (korijen), krišku pečenog luka na plati, biber, so. Kada se iskuha, procijediti kroz cijedilo. Umutiti jaje, puter i mlijeko. U to dodati gris, brašno i sitno isjeckane grančice peršunovog lišća. Sve dobro izmiješati. Od te mase malom kašikom oblikovati noklice i stavljati ih u kipuć, vec gore napravljenu vodu. Kuhati 15 minuta.

No comments:
Post a Comment